Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Futures Signaleren Licht Hogere Opening Wall Street

Futures signaleren licht hogere opening Wall Street

Koers futures wijzen op een licht hogere opening voor de aandelenmarkt in New York.

De futures op de Dow Jones Industrial Average stegen met 0,2%, de futures op de S&P 500 met 0,3% en de futures op de Nasdaq 100 met 0,4%. De markten in Azië sloten overwegend hoger, waarbij de Nikkei 225 in Tokio 1,2% won en de Hang Seng Index in Hongkong 0,8% steeg.

Bedrijfsnieuws

Tesla zal naar verwachting later deze week meer dan 3.000 werknemers ontslaan, ongeveer 10% van zijn personeelsbestand. Het bedrijf heeft te kampen met dalende vraag naar zijn elektrische auto's en een dalende aandelenkoers. Pfizer heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om Global Blood Therapeutics over te nemen voor ongeveer 5,4 miljard dollar. Global Blood Therapeutics is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van behandelingen voor sikkelcelziekte. Amazon heeft aangekondigd dat het zijn abonnement op Prime zal verhogen van $ 12,99 naar $ 14,99 per maand in de Verenigde Staten. De prijsverhoging gaat in op 18 maart voor nieuwe leden en op 25 maart voor bestaande leden.

Economische gegevens

De aanstaande publicatie van het banenrapport voor februari wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Economen verwachten dat er in de maand 200.000 banen zijn bijgekomen, minder dan de 517.000 in januari. De Federal Reserve zal op 15 en 16 maart vergaderen over het rentebeleid. De markt verwacht dat de Fed de rente met 25 basispunten zal verhogen.

Technische analyse

De Dow Jones Industrial Average handelt boven zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde, wat een positief teken is. De S&P 500 handelt echter onder zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde, wat een negatief teken is. De Nasdaq 100 handelt onder zijn 50-daags voortschrijdend gemiddelde, wat een negatief teken is. De trend is neerwaarts voor alle drie de belangrijkste indices.


Comments